Stutteri Grønnevang

Pura Raza Española

ForsideKontaktArtiklerAktvtiteterBedækningFotogalleriHesteneLinksTil salgVideo

 

 

Rocina II efter Ideal IV og Ira II, morfar Batanero III 1975

23.05.1990 - 20.07.2010

En dronning takker af

 

Det blev til næsten 14 år med en ubeskrivelig fantastisk hest.

For 5 år siden blev hun forfangen, hvor hovbenet gik igennem på begge forben. Da hun var i fol blev hun holdt i live for at redde føllet og på fantastisk vis kom hun videre.

For 2 år siden deltog hun på Roskilde Dyrskue med samling og fik en meget flot placering.

Siden har der desværre været meget tilbagegang, og selvom der også har været opture, følte jeg nu, at det var  tid til at tage en beslutning, og jeg bad en clairvoyant om at fortælle mig, hvordan hun havde det:

 

”Som altid kommer Rocina med spanske skridt og viser en flot Levade. Hun er meget stolt af sine aner og den værdighed hun kan bevæge sig med.

Lige nu er hun dog meget trist og opgivende. Hun synes I har været igennem en lang kamp med benene. Hun er meget taknemmelig for alt hvad du har gjort for dig - hun elsker dig meget højt og håber i en dag igen kan føre jer frem sammen i den høje spanske skole.....men hun tror ikke længere på, at det bliver i dette liv...

Hun er meget besværet i sine forben........de er ømme og tunge og hun har hovedpinelignende spændinger op i nakken. Hun har hele tiden bevaret håbet om at forbenene kunne blive lige så gode som før - så hun kunne bevæge sig som den dronning hun er, men hun har indset at det aldrig bliver helt godt.

Hun er utroligt glad for at hun kom godt igennem den svære tid og kunne være der for sit føl med din hjælp, men nu synes hun ikke der er så meget tilbage for hende her. Når hun ikke kan blive helt god igen og bevæge sig ordentligt (hun viser mig hele tiden flotte spanske øvelser mens vi taler), så synes hun det er trist. Hun siger selv hun har det tåleligt (smertemæssigt) – hun har jo prøvet det der var værre, som hun siger! Men hun har mistet håbet og længes efter en ny krop........men hun er bange for at forlade dig – for hvordan det skal gå dig uden hende.....jeg lover hende at fortælle dig at hun elsker dig meget højt uanset hvad du beslutter - og at I skal være sammen igen, når hun får en ny krop......hold øje med et frækt føl om ca. 10 år........måske en du selv avler....og denne gang vil hun gerne hedde Regina siger hun med glimt i øjet ;-)

Hun gnubber/puffer mig kærligt med mulen på min kind og siger jeg skal give det videre..........så vender hun om og løber af sted i en smuk vild galop med højt løftet hale og hoved.”

 

R.I.P.

Hanne

 

 

 

 

Rocina blev forfangen i julen 2004 og i februar 2005 blev det konstateret, at hovbenet var gået igennem på begge forben. Da Rocina var ifolet, blev hun holdt i live i håb om at redde føllet. Det var en lang, sej kamp med mange op- og nedture og utallige dyrlægebesøg, men det lykkedes! Chiquita blev født den 5/6 2005.

Rocina har under hele forløbet beholdt humøret og været drillesyg på trods af mange smerter. Efter at have stået i boks siden december kom hun på døgnfold i juni af hensyn til føllet. Hun har det efter omstændighederne godt. Ultimo juli har hun forbedret sig 20%.

Primo august 2005: Dyrlægen har igen været på besøg for et ”kilometertjek”. Hun ser godt ud! Jeg tror på, at hun klarer at opfostre sit føl.

Rocina er en fantastisk stærk hest psykisk, og hun holder virkelig modet oppe i en meget svær tid. Selvom hun går lidt ”mærkeligt”, så kommer hun fremad i et pænt tempo, og hun er gående det meste af tiden, hvor hun i lange tider har ligget mest. Rocina er også igen blevet i stand til at hilse (læs: tigge for godbid) med det ene forben.

Primo september: Rocina har det stadig godt efter omstændighederne, men beslutningen er nu taget i samarbejde med dyrlægen at ”lade festen stoppe” til november, hvor føllet er 5 måneder. Suk! Jeg håber dog stadig på et mirakel!

Medio oktober: Mon ikke der er sket et mirakel! Jeg havde ikke troet, at jeg nogen sinde skulle se den hest galopere igen, men Rocina er åbenbart af en anden mening. Hun traver og galoperer for fuld hammer og med vilde bukkespring og kapriole!!! 

Ifølge dyrlægen er Rocina fantastisk godt gående. Han måtte godt nok tage så meget af hoven, at hun blev meget ømtået, men det går forhåbentlig over igen i løbet af et par dage, og vi ser tiden an – 4 uger ad gangen.

November: Føllet er nu stort nok til at kunne undvære sin mor! Rocina er dog så godt gående, at det nu igen handler om at redde hende.

Hun har dannet en ekstra sål på den ene hov og to ekstra på den anden, hvor hovbenet er gået igennem. Det forsøges, om disse ekstra såler kan holdes væk ved beskæring hver 4. uge. Hovene ser næsten normale ud igen!

December: Der har været fuld fart på hoven! De ekstra såler er væk og hullerne er lukket på begge hove. Næste beskæring er først om 6 uger. Jeg begynder at tro på miraklet!

Februar 2006: Der er stadig blødninger i hoven, men det er god og stærk hov! Ifølge dyrlægen er det ærgerligt, at vi ikke har taget video af hele forløbet, som kunne bruges til at vise, at sådan kan det også gå!!

April - Maj: Det går stadig fremad. Hovene er fortsat meget stærke. De er ikke for kønne og bliver det nok aldrig, men Rocina har det godt og er en glad hest. Hun er i middel foderstand og må max tage 10-15 kilo mere på. Hun er nu på sommerfold og vi ser tiden an, hvad der sker og hvordan hun klarer en sommer på græs!

Juni: Hovene har aldrig set bedre ud ifølge dyrlægen. Vi har også haft en ung dame på besøg, som er under uddannelse til dyrekinesiolog. Hun kunne alene finde en lille ubalance i nyrerne, men intet i resten af kroppen og slet ikke noget i hovene. Det er bare for vildt!!!

Oktober: HIP HIP HURRA! Begge baghove, hvor sålen var rådnet væk, er nu helt normale. Forhovene ser efter omstændighederne godt ud. Dyrlægen har overhovedet ingen betænkeligheder ved at sætte hende i fol igen.

Juli 2007: Hovene ser bedre og bedre ud. Der er stadig blødninger, men de er minimale. Hun er omtået lige efter en beskæring, især hvis jorden er meget hård, men med et godt underlag tager hun den gerne i fuld trav og galop – og også gerne på hårdt underlag, når temperamentet koger! Trods flere forsøg er det desværre ikke lykkedes at få hende i fol, men vi håber endnu.

Februar 2008: Det går stadig godt :-) Rocina havde desværre en hovbyld i januar, som selvfølgelig sad lige der, hvor hovbenet var gået igennem. Det kunne ikke være værre, men også dette kom hun igennem, selvom humøret ikke var helt i top, og det passede bestemt ikke damen at skulle stå inde i flere dage! Dyrlægen har givet tilladelse til, at Rocina må udstilles på dyrskuet i år, så nu er det bare at håbe, at hun kan blive klar :-)

Juni 2008: Rocina opnåede 23 point på Roskilde Dyrskue. Hun stillede tillige med samling, som blev nr. 1 indenfor racen og fik en ærespræmie, og samlingen fik en 3. plads blandt samtlige samlinger på skuet. 

 

 Stamtræ

Rocina Fjollet - Stejler Samler hat op Spansk skridt